POSLEDNJE VESTI

Tradicionalna manifestacija o gejmingu namanjena ženama

06.03.2024.
SGA

Tradicionalna manifestacija o gejmingu namanjena ženama, SGA EMPOWERS održaće se 07. marta, u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Naime, Srbija u SGA spada u top tri evropske države po broju žena u sektoru video igara. Centralna manifestacija biće održana u beogradskom studiju Playstudios Europe.

Manifestacija ima za cilj edukaciju zainteresovanih žena o gejming industriji uopšte, kao i kako bi unapredile svoje veštine, ali i stekle nove prijatelje sa istim interesovanjima. Događaj je namanjen svim ženama, učešće je besplatno, potrebna je prethodna registracija.

Kristina Janković Obućina, izvršna menadžerka Asocijacije video igara Srbije, istakla je da je domaća industrija visoko rangirana kad su u pitanju broj i pozicija žena.

Ona je takođe istakla sledeće  “U srpskom gejmingu radi 30 odsto žena što nas pozicionira među top tri države u Evropi. Čak 50 odsto svih timova vode žene što je poseban kuriozitet. Ovakva situacija je posledica više faktora. Između ostalog, industrija video igara je prepoznata kao vrlo otvoren sektor u kome se profesionalno mogu ostvariti najrazličitija zanimanja – umetnička, tehnička, biznis i druga. Dodatno, video igre su sfera zanimanja i muškaraca i žena. Čak četiri od 10 gejmera su žene, a nekako je prirodno da upravo oni koji igraju video igre žele i da ih razvijaju”.

U okviru manifestacije biće organizovano sedam aktivnosti – pet radionica, jedan meetup i centralni događaj. Glavni događaj biće održan u Playstudios Europe u Beogradu, a prenos uživo omogućen je za ostale lokacije.

Događaj je podržala kompanija 3Laterali kao deo Epic Games-a, a  sve informacije o manifestaciji SGA Empowers dostupne su na sajtu https://sga.rs/en/sga-empowers/.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten