POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – OBAVLjENI PREVENTIVNI PREGLEDI ZAPOSLENIH U „PREHRAMBENO HEMIJSKOJ ŠKOLI“ U NIŠU

29.03.2024.
Dom zdravlja Niš

Dom zdravlja Niš  iz Centra za preventivne zdravstvene usluge, nastavlja sa organizovanjem preventivnih pregleda zaposlenih u radnim organizacijama. Naime, obavljena je akcija preventivnih pregleda zaposlenih u „Prehrambeno hemijskoj školi “ u Nišu. Medicinska ekipa u sastavu lekar, medicinska sestra, patronažna sestra, dijetetičar-nutricionista obavila je preglede.

Preventivni pregledi koji obuhvataju  Kontrolu krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi; Skrining na kardiovaskularne bolesti, dijabetes i depresiju; Skrining na rak debelog creva (za osobe oba pola starosne dobi od 50 do 74 godine života koji u poslednje 2 godine nisu uradili ovaj pregled); Zakazivanje termina za mamografiju (za žene starosne dobi od 45 do 69 godina koje u prethodne 2 godine nisu uradile mamografiju); Zakazivanje termina za PAPA test (za žene starosne dobi od 25 do 64 godine života); Zakazivanje pregleda određivanja koštane gustine – DEXA pregled; Zakazivanje dermoskopije; Saveti pušačima kako se osloboditi ove štetne navike i Saveti nutricioniste kako pravilno planirati ishranu.

Takođe, urađena su 17 skrining pregleda na depresiju, 10 na rak rak debelog creva, 14 na dijabetes i 9 na kardiovaskularne bolesti. Zakazano je i 11 mamografskih pregleda, 4 dermoskopije i 7 koštanih dezintometrija.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten