POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – POČINjE OBELEŽAVANjE “PLAVE NEDELjE”

02.04.2024.
Dom zdravlja Niš

Tokom meseca aprila nizom aktivnosti Dom zdravlja Niš, Razvojno savetovalište i PORI Tim Niš, zajedno sa Organizacijom “DAN”, obeležava Svetski mesec autizma. Plava nedelja posvećena je deci i odraslim osobama sa autizmom, sa ciljem izgradnje inkluzivnog društva za osobe sa autizmom.

Naime, program je počeo 29. marta (petak), zajedničkom akcijom Doma zdravlja Niš, Razvojnog Savetovališta, Stomatološkom službom i Organizacijom“DAN”. Održana je zajednička poseta stomatološkoj ambulanti “Zubić vila”, sa ciljem postizanja dogovora i planiranja preventivnog grupnog i individualnog rada stomatološke službe sa decom sa poremećajem iz spektra autizma, ali i drugim razvojnim poteškoćama.

Prvi dan u mesecu aprilu kada su otvorena vrata stomatološke ambulante “Zubić Vila” za roditelje i decu sa poteškoćama je 13. aprila, a kontakt telefoni za zakazivanje su: 018/529-075 i 069/4555119.

2 aprila – psiholog Jelena Petković u emisiji Belle amie jutro govoriće o aktuelnim vidovima podrške koje porodice i deca sa poremećajem iz spektra autizma ostvaruju u Niškom Domu zdravlja i o saradnji sa Organizacijom “DAN”. Psiholozi Razvojnog savetovališta Andrijana Milanović i Danijela Janaćković pridružiće se akciji obeležavanja plave nedelje Specijalnoj školi sa Domom učenika “Bubanj” u Koncertno izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu.

Psiholog Razvojnog savetovališta Milena Petković Milenović, biće jedan od predavača na intersektorskom sastanku, koji organizuje UNICEF Srbija, a govoriće o rezultatima rada PORI Tima NIŠ, koji je prepoznat kao primer dobre prakse u Srbiji, a koji između ostalog svoje usluge pruža i porodicama dece sa poremećajem iz spektra autizma.

Defektolozi Nikolija Petrović, Slađana Petrović i logoped savetovališta Milan Ivanović, objedinili su literaturu o poremećajima iz spektra autizma, za roditelje , stručnjake i obrazovne institucije. Literaturu će svi zainteresovani moći da preuzmu tokom meseca aprila.

Dalje zajedničke aktivnosti PORI Tima Niš i Organizacije“DAN” tokom meseca aprila će blagovremeno biti najavljene.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *