POSLEDNJE VESTI

Nacionalna služba za zapošljavanje – Projekat Garancija za mlade

03.04.2024.
nsz-logo

U Sali Privredne komore u Nišu, 03. aprila, sa početkom od 12.00 sati, održana je dodela prvih odluka po Javnim pozivima iz Projekta Garancija za mlade uz prezentaciju programa.

Odluke su dodelje poslodavcima koji su konkurisali za programe pripravništvo za mlade sa vikokim obrazovanjem, pripravništvo za mlade sa srednjim obrazovanjem, stručna praksa i subvenija za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih.

Prvom odlukom o dodeli subvencija obuhvaćeno je 60 poslodavaca koji će dobiti priliku da radno angažuju 105 nezaposlenih mladih lica uključenih u projekat Garancija za mlade.

Program „Garancija za mlade – nove mogućnosti i prilike“, kao pilot projekat sprovodi se na području tri filijale Nacionalne službe za zapošljavanje – u Kruševcu, Sremskoj Mitrovici i Nišu. Period implementacije projekta je od januara 2024. do decembra 2026.godine.

Cilj programa je podsticanje, aktiviranje i zapošljavnje mladih do 30 godina starosti. Kroz projekat pruža se podrška mladima da ili dođu do zaposlenja ili nastave obrazovanje kroz obuke i prakse kako bi se što lakše uključili na tržište rada.

Naime, svi Javni pozivi otvoreni su do 31. decembra 2024.godine, osim subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica koja su uključena u Program Garancija za mlade IPA 2020 koji je bio otvoren do 29. marta 2024. godine.

Sve informacije o javnim pozivima kao i spisak neophodne dokumentacije za konkurisanje može se pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavnje u rubrici Konkursi https://www.nsz.gov.rs/sadrzaji/nzs-konkursi/10.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten