POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš –  AKCIJA ORGANIZOVANIH PREVENTIVNIH INTERNISTIČKIH PREGLEDA OVOG VIKENDA

05.04.2024.
Dom zdravlja Niš, 07. april

U centralnom objektu Doma zdravlja Niš, 07. aprila (nedelja), sa početkom od 08.00 do 16.00 sati, biće organizovani preventivni internistički pregledi u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Za pregled nije potrebno zakazivanje. Građani treba da dođu do centralnog objekta Doma zdravlja Niš u navedenom periodu.

Organizovani su sledeći preventivni pregledi: 1. Internistički pregled (EKG i kontrola krvnog pritiska) na Odeljenju interne medicine u prizemlju Doma zdravlja Niš; 2. a) Kontrola glukoze u krvi; b) Lipidni status (trigliceridi i holesterol) uzorkovanje krvi radiće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja Niš.

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok oboljevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za dalje lečenje.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten