POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – EVROPSKA NEDELjA IMUNIZACIJE

16.04.2024.
Imunizacija DZ Niš

Dom zdravlja Niš obeležiće Evropsku nedelju imunizacije, sa ciljem povećanja obuhvata imunizacije, kao i jačanju uverenja o potrebi zaštite svakog deteta od bolesti koje se mogu sprečiti vakcinacijom, sa posebnim osvrtom na decu iz teško dostupnih vulnerabilnih i marginalizovanih grupa.

Nedelju imunizacije je inicirala Svetska zdravstvena organizacija oktobra 2005. godine, a Republika Srbija se u obeležavanje uključila od početka.

Imunizacija je jedna od najuspešnijih javno-zdravstvenih inicijativa, jer se imunizacijom preveniraju bolesti, komplikacije i smrtni ishodi od preventabilnih bolesti. Imunizacija je doprinela iskorenjivanju velikih boginja i dečje paralize.

Zato je Dom zdravlja Niš sa ciljem povećanja imunizacije preduzeo niz mera – reviziju vakcinalnih kartona, pružanje stručno-metodološke pomoći svim učesnicima u izvođenju imunizacije, upućivanje poruka o imunizaciji ka medijima i opštoj populaciji i time je doprineo usvajanju znanja i izgradnji pozitivnih stavova o imunizaciji.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten