POSLEDNJE VESTI

Usvojene izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima

23.04.2024.
izbori-arnaud-jaegers-via-unsplash

Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su danas Zakon o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kojima se pomeraju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima. Od 204 poslanika za izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima glasalo je 165, protiv je bilo 26, dvoje je bilo uzdržano, dok 11 nije glasalo. Skupština je prihvatila da ovaj zakon, zbog naročito opravdanih razloga, stupi na snagu u roku kraćem od osam dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku“.

Rok za raspisivanje lokalnih izbora pomeriti sa 120 na 150 dana pre isteka mandata, a od dana raspisivanja do dana izbora ne može proći manje od 30 dana, umesto 45 kako piše u aktuelnom zakonu.

Na izbore će, kako je najavljeno izaći Zeleno levi front, Narodni pokret Srbija, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok su Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA najavile da neće učestvovati jer smatraju da nema vremena da se poboljšaju izborni uslovi do 2. juna.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten