POSLEDNJE VESTI

Sa 30 posađenih stabala u školskom dvorištu Grad Niš započeo prolećnu sadnju

31.03.2021.
drvece-sadnice-ekonomska

Izvor: Niški portal | 01-Apr-2021

Simboličnom sadnjom prvog stabla otvorena je sezona prolećne sadnje drveća u Nišu. Juče je posađeno 30 stabala u dvorištu Ekonomske, Trgovačke i Ugostiteljske škole, a u naredna 24 sata biće posađeno oko 200 sadnica raznog drveća – 100 hrastova i 90 kedrova, najavljuju iz Grada.

Crni jasen, omorika, crni bor, japanski bagrem, ukupno 30 raznih stabala zasađeno je u dvorištu škola ekonomske, trgovačke i ugostiteljsko-turističke struke u sklopu akcije „Zelena toplana“ i ozelenjavanja grada.

Koordinacijom Grada Niša i Gradske toplane započeta je i akcija prolećnog ozelenjavanja koju podržava JKP „Mediana“, rekao je direktor tog javno – komunalnog preduzeća Dragoslav Pavlović. Svakom novom korisniku koji se priključi na distributivni sistem Gradske toplane ovo javno-komunalno preduzeće donira stabla u saradnji sa JKP „Mediana“. Objekat tri škole grejan je upotrebom lož-ulja i taj energent zamenjen je priključenjem na toplovod Gradske toplane. Plan Gradske toplane je da u naredne tri godine ugasi sve svoje pogone na mazut.

Naši sugrađani su do petka predlagali lokacije za sadnju novog drveća. Predloženo je ukupno sto pedeset lokacija. JKP Mediana, zajedno sa urbanistom, proceniće koje su to lokacije najpogodnije u gradu gde će biti posađeno drveće.

Do kraja nedelje u okviru raznih ekoloških akcija biće zasađeno još i 30 sadnica u dvorištu Osnovne škole “Mika Antić”.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten