POSLEDNJE VESTI

Osumnjičen za prevaru u obavljanju privredne delatnosti u produženom trajanju

12.10.2021.
Screenshot_3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su D. M. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u produženom trajanju.

Kako se sumnja, on je kao odgovorno lice firme „Cooling thermo system“ iz Niša, u periodu od septembra 2020. do januara ove godine, lažno prikazivao oštećenim firmama da je u mogućnosti da im isporuči uređaje za klimatizaciju i sanitariju, i dovodeći ih u zabludu, naveo da uplate avans u ukupnom iznosu od 943.790 dinara. Nakon toga D. M. je, kako se sumnja, izvršio prenos novca na svoj tekući račun i podizao gotov novac, a oštećene firme održavao u zabludi, obećavajući da će im isporučiti i postaviti ugovorenu robu, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten