POSLEDNJE VESTI

Hor „Branko“ proslaviće 135 godina postojanja

30.05.2022.
Screenshot_4

U utorak, 31. maja,  niška  Crkveno – pevačka družina „Branko“, obeležiće 135 godina postojanja. Ove godine obeležiće svoj jubilej u Kolarčevoj zadužbiti sa početkom od 20.00 sati.

Na istom duhovno muzičkom događaju, nastupaće shi-arhimandrit Serafim Bit-Haribi iz Gruzije, hor manastira Trinaest asirijskih otaca, takodje iz Gruzije, mešoviti hor i dečiji hor družine , sa dirigentima Sarom Cincarević i Jovanom Mikić.

Hor „Branko“ održaće tog dana svoj prvi koncert, a kako se najavljuje nakon toga imaju u planu da nastave, jer će centralna jproslava značajnog jubileja biti na jesen.

Navodi se da je niška Crkveno – pevačka družina opstala je i vreme ratna i u poratnim vremenima, tokom okupacije i tokom bombardovanja, komunističkog perioda kada je bio na marginama društva.  Prema navodima, nakon podmladjivanja i revitalizacije 90 – tih godina, mešoviti hor nastupao je u oko 30 zemalja, dok je dečiji hor nastupao u 20 država, na svim kontinentima, osim u Africi i Australiji.

Biće ovo izuzetan muzički događaj i zajedničko pevanje koje do sada nije vidjeno na ovim prostorima. Takođe, gost iz Gruzije, autor je kompozicija koje piše, kao i da peva na aramejskom jeziku,  kojim je govorio Isus Hristos. U pravoslavnom svetu Bit Haribi je veoma popularan, njegovi nastupi prate se putem društvenih mreža, njih milioni ljudi širom sveta prate.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten