POSLEDNJE VESTI

Mila Stošić devojčica iz Niša, učenica OŠ “Bubanjski heroji”, osvojila je prvo mesto u šutiranju trojki na beogradskom Malom Kalemegdanu

27.06.2022.
Screenshot_3

Završila se peta sezona Junior NBA lige Srbije,  čast Niša, branila je devojčica Mila Stošić, učenica OŠ “Bubanjski heroji” (Phoenix Suns), koja se takmičila u individualnim veštinama, “skil čelendžu” i šutiranju trojki, piše Sport Juga.

Na beogradskom Malom Kalemegdanu, osvojila je prvo mesto u šutiranju trojki u konkurenciji koju je činilo čak 27 dečaka iz škola širom Srbije.

Mila je prva devojčica šampion u pet godina od kada postoji ovo takmičenje. Treba naglasiti i da  je Stošić pobedila i na takmičenju u individualnim košarkaškim veštinama u kategoriji devojčica. Njujork Niksi, odnosno đaci Osnovne škole „Majka Jugovića“ iz Beograda, novi su šampioni Junior NBA lige Srbije 2022. Oni su u velikom finalu savladali ekipu Bruklin Netsa (OŠ „Đura Daničić“ iz Novog Sada) rezultatom 46:24. U meču za treće mesto, Atlanta Houksi (OŠ „Danilo Kiš“ iz Beograda) su savladali Šarlot Hornetse (OŠ „2. Oktobar“ iz Zrenjanina) sa 39:28 i osvojili bronzane medalje.

 

Završnica takmičenja pod okriljem KSS i evropskog ogranka NBA pokazala je još jednom da je organizacija ove lige pun pogodak.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *