POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš za početak oktobra planira realizaciju aktivnosti svojih službi

29.09.2022.

Dom zdravlja Niš, u službi za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje, planira realizaciju akcije, pod nazivom “Zdravlje za sve”, za subotu, 1. oktobar. Akcija je namenjena za stanovnike svih pet gradskih opština, a posebno će biti sagledani pacijenti koji su slabo pokretni i nepokretni.

U toku ove akcije pružaće se zdravstvene usluge: uzimanje anamneze, klinički pregled, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, previjanje i obrada rane, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

Takođe, za subotu, 1. oktobra ali i nedelju, 2. oktobra, planira se realizacija još jedne akcije Doma zdravlja Niš, pod nazivom „Otvorena vrata”, u periodu od 07.00 do 14.00 sati.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i ovog vikenda će sve zainteresovane žene starosti od 25 do 64 godina pregledati, uraditi skrining na rano otkrivanje carcinoma grlića materice – Papa test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

Za to vreme, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih radiće i  skrining preglede na rano otkrivanje karcinoma debelog creva,  rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti ( merenje krvnog pritiska),  rano otkrivanje dijabetesa i na rano otkrivanje depresije.

Služba za specijalističko konsultativne delatnosti poziva na preventivni pregled glaukoma (merenje očnnog pritiska). Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke, Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju. Dok će Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu pružati usluge stomatološke preventivne preglede,  za sve kategorije stanovništva.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten