POSLEDNJE VESTI

Opština Babušnica obeležila je Dečiju nedelju i ugostila je Maju Gojković predsatvnicu Vlade RS

06.10.2022.

Opštini Babušnica od resornog ministarstva odobrena su sredstva od 3 miliona dinara za adaptaciju prostora Narodne biblioteke i opremanje novim nameštajem i knjižnim policama. Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja, održala je sastanak sa 40 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, koji su dobili sredstva za izgradnju, obnovu i adaptaciju objekata kulture na konkursu Ministarstva „Gradovi u fokusu 2022“.
Gojković je naglasila da je zadovoljna realizacijom konkursa prošle godine, da su ostvareni dobri rezultati i da je veliki broj gradova i opština dobio nove ili obnovljene objekte kulture, što je potvrda opredeljenosti Ministarstva da nastavi da ulaže u infrastrukturu u kulturi, što je preduslov za dalji razvoj ove oblasti. Gojković je pozvala predstavnike gradova i opština da u kratkom roku krenu u realizaciju podržanih projekata, imajući u vidu njihov značaj za unapređenje oblasti kulture i umetnosti u lokalnim sredinama, očuvanje kulturnog nasleđa, podsticanje razvoja kulturne raznolikosti, kao i održivog razvoja lokalne zajednice.

Ivana Stojičić, predsednica opštine Babušnica, tradicionalno je najmlađim sugrađanima priredila prijem povodom obeležavavnja “Dečije nedelje”. U „Danu otvorenih vrata“ predsednicu opštine i lokalne samouprave posetile su dečije delegacije polaznika predškolske ustanove „Dečja radost“ i učenika osnovne škole „Despot Stefan Lazarević“. Pozdravljajući najmlađe goste Ivana Stojičić istakla je da je za lokalnu samoupravu svaka nedelja, dečja nedelja. Predškolci su se zabavljali pevali i recitovali, prošli su kroz prostorije zgrade opštine, i veoma pažljivo slušali objašnjenja šta se u kojoj prostoriji radi, ko gde sedi i zašto. Ozbiljniji, osnovci, pripremili su prigodan program i kroz prozu i poeziju istakli osnovna prava deteta Za predsednicu opštine deca su pripremila i prigodne poklone koje su sama izradila a zauzvrat su od nje najmlađi dobili komplet bojica a školarci notese i olovke. Današnjem druženju sa decom prisustvovali su Opštinske većnice Dragana Nakov i Maja Iskrenović, predstavnici Kancelarije za mlade, učitelji, vaspitači i direktori obrazovno-vaspitnih ustanova. Dečja nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava, ove godine održava se pod sloganom “Šta detetu treba da raste do neba“ Dečja nedelja počela je 3. oktobra a završiće se 9. oktobra, svake godine realizuje se sa istim ciljem, kako bi se skrenula pažnja javnosti na decu i mlade, dete kao nosioca prava, njegove potrebe u društvu, porodici, i lokalnoj zajednici kao i na prava deteta da odrasta u što boljim uslovima.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten