POSLEDNJE VESTI

Književna radionica za kreativno razmišljanje, zagonetke, priče i pitanja u Domu kulture Babušnica

10.10.2022.

U sredu 12. oktobra, Dom kulture Babušnica organizuje „Književnu radionicu za kreativno razmišljanje-zagonetne priče i pitanja“ koju će voditi naš istaknuti književnik Uroš Petrović. Kako da povežemo ono što znamo i tako spoznamo nešto sasvim novo i drugačije? Kako da, naoko sasvim iznenađujuće i nenadano, dođemo do novih ideja i rešenja?

Tokom radionice zainteresovani će imati prilike da spoznaju i usvoje, kao i da svoju inspiraciju, kreativnost I ideje iznesu I podele sa drugima, u školi, polsu ili životu.

Prvi deo se sastoji od interaktivnog razmrdavanja moždanih vijuga – od verbalnog promišljanja do buđenja umnih moći u više dimenzija. Prisutni spoznaju neke svoje mogućnosti kojih do tada nisu ni bili svesni. Naredni deo je posvećen ohrabrivanju učesnika na dalje razmišljanje izvan ustaljenih okvira, na smelo smišljanje i glasno izražavanje sasvim novih ideja.   Uz pomoć novonastalog samopouzdanja, promišljanje ide i korak dalje – ali to će biti iznenađenje.

Radionica je namenjena radoznaloj deci ali i svima koji bi da menjaju stvari nabolje, za sebe i za druge.

Uroš Petrović srpski je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade . Bavi se i ilustracijom i fotografijom. Autor je romana fantastike, romana u zagonetkama i zagonetnih priča. Karakterističan je po inovativnom pristupu književnosti za decu i mlade. Knjige su mu objavljene u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Sloveniji i Češkoj. Takođe, dobitnik je velikog broja nagrada iz oblasti književnosti i fotografije.

Objavljivao je priče, članke, pesme, ilustracije i fotografije u većem broju letopisa, dnevnih novina, časopisa i antologija. Od 2008. do 2013. godine bio je predsednik Mense Srbija.                           Osnivač je Mensinog svetskog foto kupa Koautor je programa „NTC Sistem učenja“ i autor koncepta „Zagonetna pitanja“, koji podstiču razvoj funkcionalnog znanja i kreativnog načina razmišljanja. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama, poslovnim konferencijama i kongresima u zemlji i inostranstvu. Kao autor i voditelj zagonetnih priča, učesnik i član stalne postave novih sezona kultnog serijala „Fazoni i fore“ a terao naciju na razmišljanje i u kvizovima „Potera“ kao sastavljač pitanja i u kvizu „Lavirint“ kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare, oba na Javnom servisu RTS.

Kao predavač gostuje stalno na fakultetima i u školama, kao i u drugim ustanovama u zemlji i inostranstvu, a veoma je čest kao gost predavač na raznim forumima i kongresima.

Književna radionica biće održana u sali Doma kulture Babušnica sa početkom u 18.00 časova, ulaz će biti besplatan.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten