POSLEDNJE VESTI

“Postavljanje šahovskih figura na javnim površinama” na teritoriji opštine Medijana

10.10.2022.

U najvećoj opštini grada Niša, Medijani, postoje veliki parkovi, koji su tokom cele godine prepuni dece, porodica i stanovnika svih starosnih dobi. Naročita frekvencija ljudi je  tokom vikenda, kada je najviše dece, šetača, porodica, takođe, stanovnika koji žele da prošetaju svoje kućne ljubimce, koristeći svoje slobodne vreme okruženi raznolikim drvećem, travnjacima, i cvećem.

Davno je poznato da oaze mira koje se prostiru na teritoriji opštine Medijana, koriste i naši najstariji sugrađani igranjem šaha na klupicama i  letnjikovcima.

Povodom toga Gradska opština Medijana je u saradnji sa Šahovskim savezom Nišavskog okruga, bila organizator događaja pod nazivom “Postavljanje šahovskih figura na javnim površinama”. GO Medijana je tokom meseca maja za svoje najstarije sugrađane koji vreme provode u Svetosavskom parku obezbedila garniture šaha i domine za razbribrigu u svojim penzionerskim danima.

Stimulisanje ovog tipa  održaće se ponovo do sredine oktobra tekuće godine, na više lokacija teritorije GO Medijana i to: u Parku 7. juli i delu pešačke zone Ulice 7. juli, u Parku Čair, u blizini Dečijeg kulturnog centra i Parku Sveti Sava.

Šah će igrati i mlađi, s obzirom na to da je šah sport, priznat je u 24 od 28 država članica EU. Kako su s vremenom igrice na internetu izuzetno popularne i zastupljene, ovo je dobar podstrek za sve sugrađane, naročito naše najmlađe koji tek odrastaju i kojima je internet  i te kako dostupan, da se bave i zanimaju društvenim igrama. Bavljenjem i igranjem šaha još kod osnovaca predstoji vise druženja, više provedenog vremena u prirodi i razvijanja moždanih ćelija.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten