POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš, redovni rad i aktivnosti

17.10.2022.

U Domu zdravlja Niš, aktivnosti službi iz različitih vrsta specijalnosti su svakodnevno aktivne i ažurne.

Zdravstvene ekipe se pored svakodnevnog rada, pored borbe protiv sezonskog gripa i Korona virusa koji je zahvatio čitavu planetu, sa kojim se naš zdravstveni sistem bori već tri godine, uspevaju da svakog vikenda održavaju akcije preventivnih pregleda kako u samoj Kući dobrog srca, tako i u selima koja pripadaju gradskim opštinama našeg grada.

Tokom vikenda zaposleni Doma zdravlja Niš uspeli su da organizuju akciju posvećenu preventivnim pregledima, iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, Službe za zdravstvenu zaštitu žena, Službe za radiološku dijagnostiku i Službe polivalentne patronaže.

Takođe, redovno se održavaju akcije pod nazivom “Približimo se pacijentima”, koje se odnose na pacijente na selu. Naročito su sagledani pacijenti koji su slabo pokretni i nepokretni.

Akcije ovog tipa organizuju se godinama unazad u saradnji Doma zdravlja Niš i pet gradskih opština.

Akcija pod nazivom “Zdravlje za sve”, organizuje se kako bi građani svih starosnih dobi mogli da provere svoje zdravlje. Prevenitivni pregledi se preporučuju I zaposleni iz ove ustanove stalno apeluju na građane da prvenstveno budu odgovorni prema sebi a potom I prema drugima.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten