POSLEDNJE VESTI

Pevačko društvo “Branko” iz Niša, spektaklom obeležilo 135. godina postojanaj i delovanja

22.10.2022.

Pevačko društvo “Branko”, obeležilo je jubilej, 135. godina postojanja i delovanja, održavši spektakularni koncert, pri Sabornom hramu u Nišu. Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije, održao je besedu pre samog početka koncerta, i ovom prilikom, ukazao je na značaj družine, kako za crkvu i Eparhiju, tako i za istoriju naše zemlje u proteklih 135. godina. Zatim je usledio koncert, kom je dirigovala Jovana Mikić, Omladinsko dečiji hor izveo je vise muzičkih kompozicija duhovnog i svetovnog programa.

Besednik, profesor i kompozitor, akademik Svetislav Božić, naglasio je značaj dugog i neprekidnog delovanja NPCD „Branko“, kroz prizmu nacionalnog i kulturnog uzdizanja našeg  naroda.

Potom su na scenu stupili članovi velikog hora NCPD  “Branko”,  predvođeni dirigentom Sarom Cincarević. Oni su kao i do sada, pokazali veliko umetničko umeće u izvođenju kompozicija iz duhovnog ali i nacionalnog opusa.

Na oduševljenje publike, pozanti pevač Goran Šepa iz grupe „Kerber“, uz pratnju hora je nadahnuto izveo dirljivu pesmu.

Publika je nakon toga iz Svetosavskog doma prešla u portu Sabornog hrama, gde je priređen vatromet, praćen pevanjem najmlađih članova NCPD „Branko“.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten