POSLEDNJE VESTI

Fakultet sporta i fizičke kulture u Nišu, uz ugled i tradiciju, proslavio Dan fakulteta

22.10.2022.

Fakultet sporta i fizičke kulture, održao je Svečanu akdemiju, u svom Amfiteatru, obeleživši Dan fakulteta. Na samom početku Svečane akademije, obratio se dekan Bratić, i istakao koliko je ova institucija napredovala, kao i to da je 2016. godine, Fakultet sporta i fizičke kulture u Nišu, bio prva institucija niškog Univerziteta i jedini fakultet sporta iz Srbije, koji se našao na najprestižnijoj akademskoj listi.

Kako se ističe, ova institucija ima dugu tradiciju Više pedagoške škole, Fakulteta fizičke kulture, a danas  kao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, samo nastavlja da stvara pozitivan ambijent mladim ljudima, zainteresovanim za obrazovanje i sport. Takođe, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu ima ugled  i tradiciju.

Nakon pola veka i više, Fakultet je stekao vrhunski obrazovano naučnoistraživačku organizaciju, takođe, postao je respektabilna institucija, pored Srbije i u regionu Jugoistočne Evrope. Dobar tim profesora nesebično pomaže mladim ljudima da steknu znanje i unapređuju sebe.

Akademska zajednica u Nišu, regionu i šire, slaže se, da Fakultet sporta u Nišu danas ima dobre partnere sa kojima intenzivno radi na različitim projektima, koji dolaze iz gotovo svih zemalja Evrope, Francuske, Nemačke, Italije, Irske, Danske, Češke, Slovačke, Belgije, Španije, Portugalije, Malte, Mađarske, Poljske, Rumunije, Turske.

Rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić, potvrdio je reči dekana Bratića i dodao, da Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu „nije samo niški već srpski fakuletet u Nišu“ i da sa pravom zaslužuje epitet jednog od najboljih u regionu..

Na kraju akademije, studentima sa najboljim ocenama dodeljena su priznanja, prigodni pokloni i novačana nagrada. Svečanu atomsferu uveličao je gudački trio, izvodeći popularne evergrin kompozicije.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten