POSLEDNJE VESTI

Učenicima srednje Medicinske škole u Nišu predstavljen program rada Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji je među 200 najboljih fakulteta na svetu

07.11.2022.

Davne 1948. godine osnovana je Viša pedagoška škola, preteča današnjeg fakulteta sporta u Nišu. Fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, bio je prva visokoškolska ustanova južno od Beograda, dok je prva generacija upisana školske 1949/50 godine.

Dakle, Fakultet Sporta i fizičkog obrazovanja, nudi znanje, veštine, edukaciju, razne aktivnosti kroz koje studenti uče kako bi sutradan, nakon diplomiranja, stekli zvanje profesora fizičkog vaspitanja, samostalnog trenera, stručnjaka za sport.

Mnogo je uspešne dece došlo, završilo i nastavilo svoj životni put, zadovoljni onim što su stekli, pored znanja, prijatelje za ceo život. Profesori se mnogo trude i zalažu da svoje znanje prenesu na studente. Uz malo muke, trud i redovan rad, trud se uspehom na kraju završi i isplati.

Medicinska škola “Dr Miodrag Lazić” iz Niša tradicionalno za svoje učenike organizuje prezentacije koje nudi i održava  Fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja.

Naime, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, već godina za redom, pa i ove godine, uzima učešće u zajedničkoj prezentaciji fakulteta i visokoškolskih ustanova. Studenti doktorskih studija zajedno sa mladim istraživačima Centra za multidisciplinarna istraživanja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Niš, realizovali su prezentaciju kojoj su prisustvovali svi zainteresovani  učenici navedene srednje škole.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja kroz svoje atraktivne studijske programe pružaju da zainteresovanost za ovim Univerzitetom je iz godine u godinu veća, a sve to mu omogućavaju da bude respektabilna obrazovana institucija u svetu.

Te se zbog toga ovaj fakultet i nalazi među 200 najboljh fakulteta za sport na Šangajskoj rang listi. Učenicima koji tek treba da se opredele za fakultet koji će pohađati, predstavio je svoje programe u najbilje svetlu.

Sadašnjim učenicima a možda i budućim studentima ovog fakulteta, predstavljeni su ciljevi i zadaci, kao i najsavremenija aparatura Centra za multidisciplinarna istraživanja.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten