POSLEDNJE VESTI

Izveštaj rada Doma zdravlja Niš, stalna borba za očuvanje zdravlja

15.11.2022.

Dom zdravlja Niš, uz akcije koje redovno održava apeluje na građane da se odazovu u što većem broju akcijama, kako bi pratili i kontrolisali svoje zdravlje, uticali na vreme na sve promene, jer je rano otkriće određenih bolesti jako važno.

Akcijom pod nazivom „Zdravlje za sve“, Službe za kućno lečenje redovno pružaju podršku i pomoć sugrađanima i pacijentima. U akcijama koje Kuća dobrog srca održava, primat imaju stariji pacijetni koji su slabo pokretni ili nepokretni.

Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje Doma zdravlja Niš, svakodnevno brine o svim populacionim grupama a posebno osetljivim. Vikendom se ove aktivnosti inteziviraju u delu preventivno promotivnog dela sa ciljem približavanja i povećanja dostupnosti zdravstvene zaštite osetljivim kategorijama.

U holu Doma zdravlja Niš, obeležen je Svetski dan borbe protiv šerene bolesti, organizovanom akcijom, koja je posvećena osobama koje boluju od šećerne bolesti. Korisnici su imali priliku da dobiju informacije o značaju prevencije i ranog otkrivanja šećerne bolesti.

Bilo je reči o najčešćim simptomima ove bolesti, faktorima rizika za nastanak dijabetesa, pravilnoj ishrani kao i o značaju vakcinoprofilakse kod obolelih od dijabetesa i ostalih metaboličkih bolesti.

Službe za polivalentne patronaže, u okviru škole roditeljstva  u Domu zdravlja Nš,  održale su čas trudnicama, posvećen nezi i kupanju novorođenčeta “ Prvi dan kod kuće“. Radionici su prisustvovale pored „budućih mama“ i „buduće tate“.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten