POSLEDNJE VESTI

JKP „Mediana“ Niš spremna dočekuje predstojeću hladnu i ledenu zimu

16.11.2022.
jkp mediaa

Rukovodioci JKP „Mediana“ Niš, ističu da je zimska služba za predstojeće hladne dane i te kako spremna. Ekipe javno komunalnog preduzeća opremljena su sa 18 vozila, koja imaju posipače i raonice, pored toga, postoje dva traktora i čistilice, koje su takođe opremljene raonicama i posipačima, te će i oni biti stavljeni u funkicju zimske službe.

Ono što je inovativno za predstojeću zimu, jeste da će se rad zimskih službi pratiti uživo 24 sata, iz monitornog centra JKP „Mediana“, sa ciljem kako bi službe efikasnije radile, te su vozila opremljena GPS uređajima.

Zimska služba svake godine funkcioniše po prioritetima, u prvom stepenu se nalaze prilazi sa svim javnim ustanovama, bulevari, ulice u kojima je gradski prevoz u ukupnoj dužini 66 kilometara. Drugi stepen prioriteta jesu široke ulice, prilazi mesnim kancelarijama, naseljima u dužini od 63 kilometara. Dok treći stepen prioriteta obuhvata uže ulice, brdske ulice, kao i ulice sa nižom frekvencijom saobraćaja u dužini od 42 kilometara. Četvrti i peti stepen obuhvata sve ostale ulice.

Funkcionisanje zimske službe je na potezu Malčanske petlje, zatim do Mramorskog brda, do kraja ulice Ljubomira Nikolića, zatim do kraja Bulevara „12 februar“, kao i do Niške Banje, zajedno sa istom, sve do nadvožnjaka u Borskoj ulici.

U JKP Mediani, postoji 1500 tona soli i 1600 kilograma granula kalcijum hlorida, kao i 10 tona rastvornog kalcijum hlorida, koji će služiti za preventivno posipanje ulica, ukoliko dođe do zaleđivanja.

Ove godine građani će imati mogućnost da preuzmu so u gradskim opštinama, s obzirom da će JKP Mediana Niš, snabdeti gradske opštine određenim količinama.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten