POSLEDNJE VESTI

Sofija Rodić iz Niša u klizanju na ledu druga u Evropi na 500 metara

17.11.2022.

Sofija Rodić, devojčica iz Niša, bavi se sportom klizanje na ledu, mlada i uspešna devojčica uspela je da obori rekord na takmičenju koje se održalo od 11. do 13. novembra u Bormiju, u Italiji. Takmičenje se izvodilo pod nazivom Alta Valtellina Trophx 30th.

Ovaj događaj okupio je veliki broj takmičara iz cele Evrope, prema tome, Sofija je imala veliku konkurenciju. Učesnici su bili iz Mađarske, Francuske, Holandije, Belgije, Nemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatsek, Litvanije, Ukrajine, Švedske, Norveške i Koreje.

Na održanom takmičenju, Sofija je oborila dva rekorda u takmičenju na 500 metara, ona je bila brža za celu sekundu i time je postavila novi rekord koji iznosi 47,831 sec, do je na 777m 1.15.838 sec. U ukupnom plasmanu izborila se za treće mesto. Njeno vreme na 500 metara je drugo u Evropi, dok je na 777 metara treće.

Sofija je na prestižno takmičenje otišla uz finansijsku pomoć  Gradske opštine Medijana i kafe „Vespa“ uz donacije koje su omogućili, kako bi se pokrio deo troškova.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten