POSLEDNJE VESTI

U Nišu će se održati 57. Sajam knjiga

26.11.2022.

U gradu Nišu počinje 57. Sajam knjiga, pod nazivom “Čitanje je zlato”, nakon dvogodišnje pauze zbog Korona virusa. Sajam knjiga će se održati u hali Čair i trajaće od 26. novembra do 4. decembra. Naime, 26. novembra biće svečano otvaranje sa početkom od 18.00 sati, dok će svakog dana raditi od 10.00 do 20.00 časova.

Za sve ljubitelje knjiga dobra vest je da će program biti bogat, tačnije na sajmu će se naći oko 70 različitih izvođača, sa najnovijim naslovima. Sajam će otvoriti Zvonko Karanović, pozanti pesnik. Zvonko je Nišlija koji živi i radi u Beogradu, takođe, dobitnik je nagrade “Branko Miljković”.

Ulaznica za kulturnu manifestaciju iznosiće 150 dinara, dok će grupne posete iznosti 100 dinara,

Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, istakao je sledeće: „I ove godine ćemo imati zanimljiv program na Sajmu, ne samo što se tiče pratećeg programa, već i zanimljivih prezentacija samih izdavača. Trudili smo se da i cena ulaznica bude primerena, da ne budu velike cene. Vodili smo računa o tome da bude što šarenija literatura za sve ciljne grupe, a imamo i najnovija izdanja koja će biti prezentovana, izdanja iz prethodnih godina koja nisu bila prisutna sa Sajmovima zbog Korona virusa. Naš cilj nije zarada, već da svi budu zadovoljni, da izlagači dođu i naredne godine i vrate se na stare staze uspeha, ali i da posetioci budu zadovljni kako bi mogli da pazare neke od naslova“.

Gosti 57. Sajma knjiga očekuju se iz Aleksinca, Dimitrovgrada i raznih gradova, jer je Sajam u Nišu prepoznatljiv. Svake godine kada se sajam održava u Nišu dolaze najveće i najznačajnije izdavačke književne kuće, sa izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, arhitekture, građevinarstva, mašinstva, elektronike, informatičkih tehnologija, medicine, farmacije, veterine, ekologije, ekonomije, menadžmenta, sociologije, filozofije, komunikologije, marketinga, odnosa s javnošću, istorije, muzikologije, kulturologije, etnologije, estetike, psihologije, za šta se zalaže organizator sajma, tačnije Niški kulturni centar.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten