POSLEDNJE VESTI

Ambasadori arapskih zemalja u poseti Nišu

09.12.2022.

U Gradskoj kući u Nišu, Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, sastala se sa ambasadorima arapskih zemalja. Tema ove posete i sastanka bili su saradnja ali i unapređenje te  saradnje.

Na sastanku je bilo govora o potencijalnoj ponudi goveđeg mesa proizvedenog u našim krajevima arapskim zemljama, uz naravno pomoć Ministarstva poljoprivrede.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, istakla je da kada je u pitanju saradnja, dosta toga je urađeno. Kako još ističe, Niš je u predsnosti na druge gradove, jer može da se pohvali kulturno – istorijskim nasleđem koje ima.

Naime, osamdesetih i devedesetih godina, mnogi student iz Libije i Palestine studirali su upravo u niškom Univerzitetu, prema tom, dekanima pojedinih fakulteta najavljen je sastanak u cilju međusobne saradnje.

Zahvaljujući Arapima u Evropu je stigao pamuk, sada se mnoge tekstilne industrije zasnivaju na preradi pamuka.

Njegova Ekselencija, Mohamed Nabahan, Ambasador Palestine, naglasio je da je dolazak u Niš odraz velike želje da se poseti grad, izrazio je veliku zahvalnost Gradu kao domaćinu. Takođe, naglasio je da je dolazak veliki i važan korak, kako bi se nastavila već postojeća saradnja.

Mohamed Nabahan, je još istakao da je važan dan jer ne dolaze samo kao grupa od pet ambasadora, već dolaze ispred dvanaest arapskih ambasadora koji borave u Beogradu.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten