POSLEDNJE VESTI

  PRODUŽEN ROK DO 26. 12. 2022. ZA DODELU BESPLATNIH ZAŠTITNIH RAMOVA ZA TRAKTORE

  09.12.2022.
  download (1)

  Agencija za bezbednost saobraćaja je raspisala javni poziv, koji je produžen zaključno sa 26.12.2022. godine, za besplatnu dodelu zaštitnih ramova za poljoprivrednike u Republici Srbiji. Tim povodom, pozivaju se sva zainteresovana fizička i pravna lica na teritoriji Republike Srbije koja ispunjavaju uslove iz Uredbe, da do 26. decembra ove godine podnesu zahtev za dodelu subvencije. Prijave za podnošenje zahteva, kao i sve dodatne informacije mogu se prezuzeti sa zvaničnog sajta Agencije za bezbednost saobraćaja na adresi https://www.abs.gov.rs/.

  Cilj podele, oko 3.600 besplatnih ramova, jeste da se smanji broj stradanja vozača traktora u slučaju prevrtanja traktora. Samo u toku ove godine poginulo je 45 traktorista u Srbiji. Zahtev za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama podnosi se Agenciji za bezbednost saobraćaja u zatvorenoj koverti, na adresu: Agenciji za bezbednost saobraćaja, Bulevar Mihaila Pupina 2, 11070 Novi Beograd, sa naznakom:,,Zahtev za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama”.

  Procedura za prijavu vlasnika traktora je sledeća: Podneti zahtev koji možete preuzeti na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja na internet adresi https://www.abs.gov.rs/…/javni-poziv-za-podnosenje…;

  Uz zahtev dostaviti:  jednu fotografiju prednje strane traktora; kopiju saobraćajne dozvole (dokaz da je bar jednom registrovan traktor); dokaz da su izmirene sve obaveze po osnovu poreza na imovinu; dokaz o uplaćenim administrativnim taksama, u iznosu od 900.00 dinara.

  Svi zainteresovani vlasnici traktora podnose zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

  Država finansira celokupan iznos zaštitnog rama, jer je u te svrhe Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo 125.000.000,00 dinara. Sva fizička lica koja poseduju traktore mogu da konkurišu na ovaj javni poziv. Modeli traktora na koje se mogu ugraditi ovi zaštitni ramovi su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549. Subvencija će se prema Uredbi Vlade sprovoditi i u naredne dve godine pod istim uslovima.

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: 018200062

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten