POSLEDNJE VESTI

POKLON PAKET PRVOROĐENOJ BEBI U OPŠTINI BABUŠNICA U OVOJ GODINI

25.01.2023.
IMG_1640

Vasilije Živković iz Babušnice prva je beba rođena u 2023. godini u opštini Babušnica. Najmlađeg stanovnika opštine danas su obišle predsednica opštine Ivana Stojičić i opštinska većnica Maja Iskrenović.

Tom prilikom njegovim roditeljima uručile su vredan poklon paket u bebi opremi i higijeni, auto sedište, kao i novčanu pomoć od 20.000 dinara koja se od prošle godine izdvaja iz budžeta za prvu bebu rođenu u novoj godini.

Vasilije je i prvo dete mladog bračnog para Živković. Na svet je došao 2. januara, a njegova majka Kristina kaže da planiraju još dece. Živkovići su podneli i zahtev za ostale novčane pomoći koje lokalna samouprava daje za rođenje deteta.

Za pomoć mladim bračnim parovima i porodicama sa decom, u cilju podsticanja rađanja i povećanja nataliteta iz budžeta opštine Babušnica izdvajaju se značajna sredstva, kaže predsednica opštine Ivana Stojičić.

Na pomoć lokalne samouprave mladi bračni parovi i porodice sa decom mogu da računaju i u narednom periodu, a posebno može da raduje podatak da je u prošloj godini u opštini Babušnica rođeno pet beba više nego godinu dana ranije.

Pored pomoći države od 300.000 hiljada dinara, roditelji u opštini Babušnica za rođenje prvog deteta dobijaju 90.000 dinara, za drugo dete 100.000, a za treće dete 110.000 dinara. Ukoliko je majka nezaposlena ovi iznosi se uvećavaju za 50 odsto.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten