POSLEDNJE VESTI

Pred kraj svog mandata Miloš Zeman izabrao da poseti Srbiju kao oproštajnu inostranu posetu

30.01.2023.
oproštajna inostrana poseta

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, dočekao je i ugostio Miloša Zemana, predsednika Češke Republike. Aleksandar Vučić, dočekao je, kako je istakao, velikog i pouzdanog prijatelja našeg naroda na aerodromu Nikola Tesla.

Svečana ceremonija je zakazana za 29. januar sa početkom od 11.00 sati, nakon čega će uslediti sastanak predastavnika dve zemlje.

Milošu Zemanu je ovaj mandat poslednji, a on je prvi put posetio Srbiju 2014. godine. Inače, Miloš Zeman se 18. maja 2021. godine, u Praškom zamku u Pragu, na konferenciji za novinare, prvi put izvinio pred predsednikom Republike Srbije zbog bombardovanja bivše Jugoslavije 1999. godine.

Predstavnici zemalja razgovarali su i razmenili svoja mišljenja o svim gorućim problemima i pitanjima današnjice. Kako predsednik Aleksandar Vučić ističe sve mudre savete svog prijatelja saslušao je sa velikim poštovanjem, koji  su zasnovani na iskustvu velikog državnika čiji ugled prevazilazi okvire dnevne politike.

Aleksandar Vučić, predsednik RS, zahvalio se prijatelju našeg naroda Milošu Zemanu na iskrenoj podršci, kao i na tome što je dao lični impuls našim odnosima i prijateljstvu dve zemlje. Milošu Zemanu, predsednik RS zahvalio se na zalaganju za produbljivanje bilateralne i ekonomske saradnje između dve zemlje. Naglasio je da ćemo posebno pamtiti period njegove predsedničke službe.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten