POSLEDNJE VESTI

IZLOŽBA „ČIKA DUCIN ZAVET“ OTVORENA U NIŠKOJ BANJI

31.01.2023.
posetioci izložbe
Čika Duca
Čika Ducin zavet
Prof. dr. sci med Marina Deljanin Ilić
Autorka izložbe Miljana Đorđević
čukununuka Dušana Cvetkovića, Marija Marinković i direktorka Istorijskog arhiva Niš Snežana Radović
Hol stacionara Radon
izložba-hol
posetioci-hol
Čika-Ducin-zavet
Narodno pozorište Moravske banovine u Nišu
Srpsko vojničko pozorište u Bizerti
Split

Povodom 131 godine od rođenja Dušana Duce Cvetkovića glumca, dramskog pisca, reditelja, vokalnog soliste, kompozitora i tvorca čuvene pesme „Niška Banja, topla voda“  otvorena je izložba „Čika Ducin zavet” u Institutu „Niška Banja”.

Izložene su originalne fotografije i dokumenta koja govore o bogatom stvaralačkom opisu poznatog niškog kulturnog radnika.

Na otvaranju izložbe govorile su prof. dr. sci med Marina Deljanin Ilić, autorka izložbe i arhivski savetnik Miljana Đorđević, a izložbu su otvorile čukununuka Dušana Cvetkovića, Marija Marinković i direktorka Istorijskog arhiva Niš Snežana Radović.

Prof. dr. sci med Marina Deljanin Ilić se zahvalila direktorki Istorijskog Arhiva, i autorki izložbe, i celom timu koji je radio oko izložbe i izjavila „Umetnost je lek za dušu i vođeni time mi smo kroz ovu saradnju sa Istorijskom Arhivom želeli da korinicima naših zdravstvenih usluga pružimo mogućnost da vide ovu izložbu i da im boravak u Institutu učinimo prijatnijim”.

Autorka izložbe i arhivski savetnik Miljana Đorđević kaže da je poseban osećaj otvoriti izložbu na mestu gde se oduvek povezuju voda, bolest i izlečenje, na mestu koje je inspirisalo Dušana Cvetkovića da stvori pravu himnu posvećenu toploj i lekovitoj vodi koja mnogima život znači.

Ispred Istorijskog Arhiva Niš obratila se direktora Snežana Radović i izjavila da je čika Duca velika inspiracija i saopštila da će izložba u narednih mesec dana biti u holu stacionara Radon Instituta „Niška Banja”. Direktorka Snežana Radović otvorila je zajedno sa čukununukom Dušana Cvetkovića, Marijom Marinković izložbu.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten