POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – Korona virus, suzbijanje, lečenje, imunizacija

15.02.2023.
kovid-vakcinacija-vakcina-vakcine-pandemija-covid-korona-karantin-izolacija-antigenski-test-testiranje-virus-soj-prevencija-unsplash

U centralnom objektu Doma zdravlja Niš lekarske službe su pozvale i apelovale na sve zainteresovane da imaju prilike da se vakcinišu i na taj  način zaštite sebe i druge. Imunizacija protiv kovida 19 može se stvoriti vakcinacijom, na taj način smanjiće se zarazne bolesti. Lekari apeluju da je kovid 19 opaka bolest opasna po život ljudi, a jedino se vakcinacijom može sprečiti njeno širenje.

Takođe, lekarske službe Doma zdravlja obavljaju vakcinaciju i na terenu za sve građane koji su osetljivog zdravlja, nepokretni i slabo pokretni. Vakcinalni tim je meštanima Velepolja izašao u susret i obavio vakcinaciju u kućnim uslovima. Dodatnu dozu vakcine protiv kovida 19, lekari će dati nakon najmanje 28 dana.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 348 pacijenta, obavljeno je 140 prvih i 208 kontrolnih pregled. Urađeno je 17 rentgenskih snimaka i 121 laboratorijskih analiza. Od ukupnog broja urađenih testova, tačnije  349, registrovano je ukupno 46 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljeno je 7 pregleda (6 prvih pregleda i 1 kontrolni pregled). Urađen je 7 testova kod dece i registrovano 2 pozitivna deteta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten