POSLEDNJE VESTI

Izveštaj Kovid ambulanti Doma zdralja Niš i promocija vakcine

02.03.2023.
korona

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 563 pacijenta, odrađeno je 219 prvih i 344 kontrolnih  pregleda. Urađeno je 30 rentgenskih snimaka i 172 laboratorijskih analiza. Od ukupno urađenih 520 testa, registrovano  je 80 lica pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš obavljeno je 13 pregleda (9 prvih pregleda i 4 kontrolna pregleda). Urađeno je 14 testa kod dece i  registrovano 3 pozitivna deteta.

Lekari Doma zdravlja Niš svakodnevno apeluju na pacijente da se vakcinišu, jer virus korona još uvek postoji, te povodom toga često vrše edukaciju i promociju o imunizaciji. U prostorijama Gradske opštine Pantelej održana je  edukacija  zainteresovanih sugrađana, koji su imali prilike da čuju nešto više o značaju vakcinacije protiv kovid 19.

Predavač je bila spec. dr med. Lucija Hristov Mitić, lekar Doma zdravlja Niš, članovi vakcinalnog tima  koji su delili zdravstveno-promotivni materijal i pozivali sve zainteresovane građane da dođu, zaštite sebe, svoje zdravlje i vakcinišu se.

Kako lekari poručuju, bezbednije je da imunitet razvijete vakcinacijom protiv kovida-19 nego da se zarazite i razbolite, jer je kovid-19 bolest opasna po život.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten