POSLEDNJE VESTI

JKP “Parking servis” Niš – privremena izmena režima saobraćaja i očuvanje ekologije

19.05.2023.
JKP PARKING SERVIS

Iz JKP “Parking servis” Niš obaveštvaju korisnike da u skladu sa Rešenjem o privremenoj izmeni režima saobraćaja koje je izdala Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove grada Niša, biće obustavljeno kretanje saobraćaja i parkiranje na prilazima i unutar SC “Čair”, 22. Maja, u vremenskom period od 14.00 do 20.00 sati, zbog odigravanja fudbalske utakmice između fudbalskog kluba „Radnički Niš“ i „Spartak“ iz Subotice na stadionu „Čair“.

Za vreme trajanja ove izmene, mimo utvrđenog režima, dozvoljava se kretanje unutar SC-a „Čair“ vozilima pod pratnjom, službenim i akreditovanim vozilima sa posebnim nalepnicama, vozilima hitnih intervenicija i autobusima koji prevoze igrače.

Takođe, JKP “Parking servis” Niš sa namerom da podigne svest građana o očuvanju ekološkog sistema, kao i štetnosti izduvnih gasova automobila po zdravlje svih nas, pre četiri godina uvedene su usluge pod nazivom „Parkiraj i bicikliraj“, koja je dostupna samo korisnicima posebnog parkirališta „Čair“.

Javno komunalno preduzeće učestvovalo je u kampanjama poput „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“ i „Dan bez automobila“, koja se svake godine u septembru mesecu obeležava širom Evrope u okviru Evropske nedelje mobilnosti.

Tim povodom 2022. godine postavljeno je od JKP “Parking servis” Niš, dve servisne stanice za bicikle, dok je tokom prethodne 4 godine postavljen značajan broj P-profila za parkiranje bicikala i mopeda, kako ljubitelji dvotočkaša ne bi svoja prevozna sredstva na dva točka vezivali za saobraćajne znake ili stubove javnog osvetljenja.

Iz javno komunalnog preduzeća spremni su  da učine korak dalje i prošire svoju ponudu kada je podsticanje razvoja biciklizma u Nišu u pitanju. Cilj je da sugrađani bar tokom toplijih meseci u godini imaju priliku da se okrenu ideji da je i odlazak na posao biciklom i ekonomičnija i zdravija  navika.

Tim povodom pozivaju se građani da nam pošalju svoje predloge na temu gde u gradu fale ili je poželjno da se postave P-profili za bicikle i mopede.  Predloge treba poslati na zvaničnu mejl adresu preduzeća: info@nisparking.rs

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten