POSLEDNJE VESTI

Gradski karavan posetio meštane Knez Sela

19.09.2023.
Gradski karavan 2

Knez Selo koje pripada gradu Nišu, na današnji dan obišao je gradski karavan, sa čelnicima grada. Dragana Sotirovski, gradonačelnica  Niša, istakla je da od 66 sela koja pripadaju gradu Nišu, samo još 20 nije se počelo sa radom. Stanovnici su naveli kao problem kanalizaciju, asfaltiranje, kao i spajanje Žikić i Dokić male, što bi meštanima mnogo olakšalo svakodnevno funkcionisanje.

Ivan Stojanovoć, iz saveta građana mesne zajednice Knez Selo, istakao je sledeće: “Poslednjih 20 godina ovde ništa nije ulagano. Ovde živim 46 godina, ovo je prva gradonačelnica koja je radno došla u naše selo, da čuje naše probleme i da ih reši, na čemu smo joj jako zahvalni. Selo je živo, ima dosta mlade dece, neke porodice imaju čak po petoro dece”.

Knez selo ima više od 1000 meštana, koji žive u 450 domova.

Kako je istakla gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski “Od 66 sela koliko ima Niš, samo u 20 sela, Grad nije ništa uradio do sad, što ne znači da neće. Knez Selo je jedno od onih u kojima smo uradili važnu stvar, a to je da smo uspeli da sačuvamo prostor Zadružnog doma gde meštani zahtevaju izgradnju fiskulturne sale. Prioritet jeste rekonstrukcija vodovodne mreže, zatim asfaltiranje centralnog puta. Ti putevi pripadaju „Putevima Srbije“, ali ćemo mi kao Grad da tražimo saglasnost kako bi građanima izašli u susret pre zime. Spajanje njihove dve mahale koje su jako važne za funkcionisanje meštana u selo”.

Grad Niš je prošle godine otkupio na licitaciji zadružne domove u Knez Selu i Gornjem Matejevcu, koji su bili u imovini PIK Niš.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten