POSLEDNJE VESTI

U Nišu će tri škole imati više časova fizičkog vaspitanja

16.10.2023.
fizička aktivnost

U Nišu će dve osnovne škole “Dositej Obradović” i “Ćele kula”, kao i srednja Građevinska škola biti deo projekta “Svako dete ima pravo da odrasta zdravo”. Osnovne škole će svojim učenicima omogućiti kroz navedeni program, umesto tri časa pet časova fizičkog vaspitanja tokom nedelje, dok će u srednjoj školi projekat biti realizovan četiri dana.

Sistematski pregledi biće sprovedeni tokom oktobra meseca, uz motorička testiranja, dok će već u maju mesecu naredne godine biti konkretni rezultati koji pokazuju da li ima napretka.

Jedna od inicijatora projekta, Tanja Medvedev, proslavljena rukometašica, istakla je sledeće “ Ova akcija je osmišljena da podigne svest svakome od nas, da se svi zajedno udružimo i da doprinesemo da naša deca odrastaju zdravo, odnosno na način na koji smo i mi odrasli, a to je da se kroz svakodnevne aktivnosti kroz fizičko vaspitanje posebno osvrnemo na decu od predškolskog uzrasta, ali prevashodno na uzrast od 7. do 12. godina, gde će se svakodnevnim fizičkim aktivnostima kroz nastavu fizičkog vaspitanja deca biti fizički atkivnija, čime ćemo unaprediti njihovo zdravlje”.

Ovaj projekat je jako važan za svu decu s obzirom na analizu Svetske federacije za gojaznost, kojom je utvrđeno da u Srbiji ima čak sedmoro od jedanaestoro dece koje pate od gojaznosti.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten