POSLEDNJE VESTI

Nišville jazz festival ove godine obeležava 30. godina svog rada i postojanja, dok njegov jedinstveni prateći program Kristina stejdž obeležava 15. godina

15.01.2024.
jazz festival

Nišville jazz festival ove godine obeležiće svoj jubilej, odnosno 30. godina svog rada i postojanja. Jedinstveni KRISTINA stejdž, koji je jedan od pratećih programa Jazz festivala obeležiće 15. godina, kao sastavni deo festivala.

Cilj programa u početku bio je da se filmska i muzička umetnost sublimira, ali se tokom vremena program Kristina stejdž etablirao kao originalan koncept, koji se održava na otvorenom prostoru, predivnog ambijenta niške Tvrđave, gde mladi umetnici, pijanisti svojim nastupima improvizuju muziku prateći radnju i dinamiku nemih filmova.

Naziv Kristina stejdž dobio je po filmu “Maratonci trče počasni krug”, u kome legendarna glumica Seka Sabljić glumi Kristinu, devojku koja svira u bioskopu uz neme filmove kod Đenke.

Povodom jubileja dva velika festivala biće otvoren konkurs za pijaniste svih uzrasta, koji su spremni za izazove i improvizaciju, a prijava za nastupe biće od 15. do 18. avgusta tekuće godine.

Od svih prijava biće odabrano 10 pijanista, a specijalni žiri biće sastavljen od profesora sa muzičke akademije u Nišu.

Prijave za učešće na Kristina stejdžu, povodom jubileja, potrebno je poslati kraću biografiju, fotografiju sa jednog nastupa, kao i link za video snimak nekog dosadašnjeg nastupa. Konskurs će biti otvoren do 10. juna tekuće godine, a sve potrebne podatke treba poslati na mail adresu info@nisville.com.

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten