POSLEDNJE VESTI

Đaci OŠ „Nadežda Petrović“ u Sićevu gaje šljive, prave sapune i priveske

23.02.2024.
sićevo

Osnovna škola “Nadežda Petrović” u selu Ostrovica, u svom vlasništvu imaju njive koje obrađuju roditelji i učenici. Cilj je da se učenicima obezbede dodatna sredstva, jer osim obrađivanja njiva, učenici prave prirodne sapune i priveske.

Lidija Ćirić, direktorka Osnovne škole “Nadežda Petrović”, ističe da se zaposleni trude da omoguće učenicima novac, pa je u njihovoj školi osnovana Učenička zadruga, preduzeće u preduzeću, nakon čega su odlučili da na njivi gaje šljivu, jer se šljiva pokazala kao najbolji proizvod. Takođe, direktorka škole je naglasila da su želeli nešto po čemu će biti prepoznatljivi u Srbiji.

Oni šljivu uzgajaju, zatim je suše i prodaju, u tome im pomažu mašine koje je doniralo Ministarstvo prosvete i sušara koju im je donirao Grad Niš.

Cilj zaposlenih je da u školi deci obezbede besplatne knjige, sveske i obrok. Učenici za sada dobijaju karte za muzej, predstave i bioskop, mature su takođe besplatne, a ove godine učenici su dobili i udžbenike. Škola poseduje i laptopove za svakog učenika koji se koriste po potrebi.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten