POSLEDNJE VESTI

KONKURS ZA UPIS U SREDNjU ŠKOLU UNUTRAŠNjIH POSLOVA TRAJE DO 26. FEBRUARA

23.02.2024.

U toku je konkurs za upis učenika i učenica u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici.  Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 224 učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova za školsku 2024/2025. godinu. Prijave su u toku i trajaće do 26. februara. Vlada veliko interesovanje i očekuje se veliki broj prijava. Prošle godine bilo je preko 3.000 prijavljenih kandidata. Broj od 224 učenika odnosi se na učenike oba pola. Na inicijativu ministra Unutrašnjih poslova, u januaru 2023. osnovana je ova škola od posebnog značaja. Za upis u ovu školu važe i strogi kriterijumi.Kandidat mora imati državljanstvo Republike Srbije, prebivalište na teritoriji naše zemlje najmanje godinu dana neprekidno; mora imati manje od 17 godina, počev od septembra 2024. godine, te da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, da mu nije izrečena mera niti kazna maloletničkog zatvora; mora ispunjavati zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti.Nakon ispunjenih ovih uslova, kandidat može pristupiti polaganju prijemnog ispita. Prijemni ispit se sastoji iz četiri dela: opšteg lekarskog pregleda, bazično-motoričnog statusa, psihološkog testiranja i specijalističkog lekarskog pregleda….

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova pojašnjavaju da prijavu na konkurs roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata, podnosi na obrascu prijave uz ostalu dokumentaciju, neposredno u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, u ulici Železnička 22, ili u policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Više informacija o konkursu mogu se pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Srednje škole unutrašnjih poslova, dodaju iz MUP-a.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten