POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – zdrave navike kod dece, program reproduktivnog zdravlja

02.03.2024.
Dom zdravlja Niš

Mart mesec u Domu zdravlja počeo je kroz akcije zdravlja za sve starosne grupe. Lekari Doma zdravlja Niš redovno vode računa o najmlađim pacijentima, pa se kroz različite vrtiće vodi program radionice koja je zdravstveno vaspitnog karaktera.

Naime, mališani iz vrtića “Cvetić”, imali su radionicu kroz koju su naučili i čuli na njima prihvatljiv način o tehnici pranja zuba i usta, značaju pravilne ishrane i značaju redovne posete stomatologa i pregleda zuba. Cilj je da mališani od ranog detinjstva prebrone i ne stovre strah od belih mantila, kako bi u kasnijem razvoju redovno posećivali lekara i očuvali svoje zdravlje.

Takođe, u Domu zdravlja redovno se održavaju radionice i za stariju decu, već đake, koji slušaju i uče na temu “Očuvanje reproduktivnog zdravlja”. Radionicama suove nedelje prisustvovali učenici Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“ i to u toku pet radnih dana sa različitim sadržajem predavanja i različitim predavačima.

Radionice su edukativnog su karaktera, a na kraju polaznici dobijaju sertifikate da su osposobljeni za zvanje vršnjačkog edukatora, kao i da su spremni i obučeni da svoja znanja prenesu ostalim učenicima.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten