POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – preventivni pregledi

23.03.2024.
Dom zdravlja Niš

U centralnom objektu Doma zdravlja Niš, za 24. mart (nedelja), zakazana je akcija preventivnih pregleda, od 08.00 do 16.00 sati. Ovakva akcija preventivnih pregleda zakazana je širom Srbije u oko 170 zdravstvenih centara. Za ovaj vid pregleda zakazivanje nije potrebno, potrebna je volja i da se građani odazovu akciji, jer je najvažnije da imamo zdravstvenu kulturu i vodimo računa o svom zdravlju.

Organizovani su sledeći preventivni pregledi: 1. PSA test na ranu dijagnostiku raka prostate za muškarce preko 49. godina a uzorkovanje krvi radiće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja Niš. 2. Ultrazvučni pregled dojke za žene starosne dobi do 44. godine u Službi za radiološku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja Niš. 3. Mamografija za žene starije od 45. godina (po proceni lekara) 4. Edukacija za samopregled dojke Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Kako bi pacijenti potvrdili svoje zdravstveno stanje, ukoliko je potrebno bili upućeni na dalje konsultacije, dijagnoze i dalje lečenje, neophodno je da redovno idu na preventivne preglede, jer rano otkriće bolesti može promeniti život, izlečiti pacijenta i produžiti život.

Takođe, 24. marta (nedelja), medicinska ekipa Doma zdravlja Niš obaviće preglede meštana sela Brenica, kroz akciju pod nazivom „Približimo se pacijentima“. Osim osnovnih dijagnostičkih procedura, zainteresovanim osobama biće urađeni skrining pregledi na hronične nezarazne bolesti. Posebno će biti sagledani slabo pokretni, nepokretni i pacijenti slabog, osetljivog  zdravlja.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten