POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – aktivnosti za predstojeći vikend povodom prevencije zdravlja

19.04.2024.
dom-zdravlja-nis

Lekari Doma zdravlja Niš organizovaće akciju “Otvorena vrata”, 20. aprila (subota), u centralnom objektu, u periodu od 07.00 do 14.00 časova. Organozovani su sledeći preventivni i skriniing pregledi: Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija broj 55, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš; Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede na rano otkrivanje: Karcinoma debelog creva, Kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska), Dijabetesa, Depresije

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke; Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju; Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju – određivanje koštane gustine (denzitometrija).

Takođe, u centralnom holu Doma zdravlja Niš u subotu 20. aprila u periodu od 09.00 do 12.00 časova, biće organizovane aktivnosti pružanja saveta iz domena socijalne zaštite. Socijalne radnice Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje ovom prilikom pružaće savete o mogućnostima ostvarivanja prava iz domena socijalne zaštite.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten