POSLEDNJE VESTI

U Nišu može doći do premeštanja naziva Bulevara Šabana Bajramovića i dodeljivanja novog naziva Bulevar Saše Savića Švabe

20.04.2024.
Švaba

Nekadašnji Južni bulevar a trenutni Bulevar Šabana Bajramovića u Nišu, koji nosi naziv po velikanu romske muzike, mogao bi biti zamenjen nazivom Bulevar Saše Savića Švabe, po vođi Noćnih vukova koji je preminuo pre tri godine u Nišu, dok bi onda Bulevar Šabana Bajramovića nosio naziv trenutni Stočni trg. Navedeni predlog odbornici Skupštine grada Niša treba da razmotre na predstojećoj sednici, 25. aprila.

Saša Savić Švaba u ulici Milunke Savić u Nišu, ima mural na jednoj od zgrada. Saša je rođen u Berlinu a preminuo je u Nišu 23. aprila 2021. godine, u svojoj 44. godini života. Upamćen je kao vođa moto-kluba srpsko ruskog prijateljstva, kao humanitarac i patriota.

Nosilac je Ordena Ministrastva Ruske Federacije, ordena „Miloš Obilić“, dobivši ga od balkanske kozačke jedinice Rusije, pri ambasadi iste zemlje u Srbiji, ordena „Vidovdanski krst drugog reda za pomoć KiM, kao ordena koji je dodeljen povodom 200. godina Gregorijanskog krsta.

Takođe, bio je i organizator mnogih skupova srpsko ruskog prijateljstva.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten